KAPAT
2020
KATALOG
2020
FİYAT LİSTESİ
2020
BASKI FİYATLARI
ÜCRETSİZ
KATALOG İSTE
ÖDEME
SEÇENEKLERİ
BASKI
ALTERNATİFLERİ

Söze başlamadan önce burada yazdığım bilgilerin tamamen benim görüşlerim olacağını bir sorumluluk kabul etmeyeceğimi bildiririm. Sonradan gelip böyle yazmıştınız ama şöyle oldu demeyin.

Promosyon ürünlerde ürün seçimi büyük önem taşır. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalar için bu tercihi yapmak genelde problem olabilir. Tabi bu tercihi yapmak için önce ürünün türü çok önemli olmaktadır. Fuarlarda dağıtılan ürünler genelde günlük hayatta kullanabileceğimiz promosyon termos, tişört, kalem, ajanda gibi ürünlerdir. Bu ürünlerin dayanıklılığı fazladır. Kullan at tarzı promosyon ürünlerinin mantıklı olarak düşünürsek de pek kullanılabilirliği olmadığını, pek akılda markayı kalıcı etki yapmadığını anlayabiliriz. 

Örnek vermek gerekirse dil kursu veren bir firmanın yüzde 15 oranında bir indirim çeki vermesi akılda kalabilir. Burada ürüne de gerek zaten. Ama dil kursunun aynı zamanda kayıt yaptıranlara tablet ve tablet kılıfı vermesi de etkili bir promosyon uygulaması olabilir. 

Magnet ürünleri gıda sektöründeki firmalar; restaurantlar, cafeler için iyi bir seçim olabilir çünkü kişiler magnetleri buzdolaplarına yapıştırdıklarında ister istemez her an sipariş etme durumu ortaya çıkabilir. Ama bir dernek veya bir danışmanlıkla uğraşan bir firma magneti seçmesi pek mantıklı olmayabilir. Çünkü üstünde dernek veya danışmanlık firması olan, her an sipariş durumu olmayan sırf reklam olan bir mıktanıslı kağıt parçası müşteri gözünde fazla değeri olmaz. Bu daha çok firmanın promosyon ve reklam için ayırdığı bütçenin erimesine sebep olur.

Sanıldığının aksine reklamın iyisi ve kötüsü vardır. Adım adım promosyon uygulaması başlatmak daha akıllıcadır. Yeni açtığınız, fazla kazanmayan bir şirketin yüklü parayı  getirisi olmayacak  promosyon ürünlerini dağıtmasının o şirkete bir faydası kesinlikle olmayacaktır.